header

5 kinderfeestje tips

Vroeger was het allemaal makkelijk, je ging naar het plaatselijke zwembad en vervolgens werd afgesloten met thuis pannenkoeken of friet eten. Tegenwoordig zijn kinderen een stuk veeleisender. We verwennen ze wellicht te veel? Wil je voor jouw oogappeltje het allerbeste? Lees dan zeker verder.

Zorg voor een origineel kinderfeest!

Kinderen, zeker vanaf een bepaalde leeftijd, schamen zichzelf voor hun ouders. Denk nou niet dat jij net die ene geweldige ouder bent en dat jouw kind zich echt niet schaamt. Profiteer daarom van de spaarzame mogelijkheden om je kind trots te maken. Kom niet aan met de dierentuin, midgetgolfen of bowlen. Dat is allemaal zo 1985. Kinderfeestjes zijn er namelijk om indruk te kunnen maken op vriendjes en vriendinnetjes. “Snap dat dan toch ook!”.

Doe alsof je kind op het idee komt…

Het is helemaal niet leuk om een feestje te geven dat is bedacht door je vader of moeder. Het geeft veel meer voldoening om je ouders over te halen tot iets. Laat daarom doorschemeren, dat je het idee dat je eigenlijk stiekem hebt bedacht, helemaal niet ziet zitten. Pas dan wordt het leuk. Maar hoe doe je dat dan eigenlijk? Tja dat weet ik ook allemaal niet, ik ben geen opvoedkundige, ik geef schrijf blogs over tips voor kinderfeestjes. Enige creativiteit en eigen inbreng zou fijn zijn. Het ligt ook wel een beetje aan het IQ van je kind, stel dat je echt een dombo ter wereld hebt gebracht. Dan kun je gewoon zeggen: “als je maar niet denkt dat we gaan…” en je hebt het voor elkaar.

Ga zelf weg tijdens het kinderfeestje

Het lijken allemaal open deuren en dat zijn het waarschijnlijk ook. Het is helemaal niet stoer als je ouders aanwezig zijn, tijdens jouw feest. De oplossing is dus heel simpel: breng de kids en haal ze op. Natuurlijk kun je in de buurt blijven, maar geef in ieder geval het gevoel dat je er niet bent. En stiekem is het ook wel heel fijn om zelf niemand te hoeven vermaken en ook niet de complete verantwoordelijkheid te hoeven dragen. Dump ze daarom bij iemand die toezicht houdt. En zorg voor wat quality time voor jezelf.

Vier het verjaardagsfeestje niet thuis

Het allerlaatste dat je wilt is van je paleisje een vuilnisbelt laten maken. Vier daarom het verjaardagsfeest voor je kind lekker buitenshuis en zorg dat je niet met de rommel blijft zitten. Bovendien is dit mooi te combineren met bovenstaande tip.

Conclusie: ga Bubbelvoetballen!

De oplossing is vrij simpel, ga tijdens het kinderfeestje bubbelvoetbal spelen. Met bubbelvoetbal kunnen kinderen heerlijk hun energie kwijt. Bovendien is het absoluut een uniek en origineel idee. Daarnaast is het mogelijk om bubbelvoetbal inclusief professionele begeleiding af te nemen en kun je daardoor dus zelf lekker weg. Tot slot raden we het niet aan om thuis te gaan bubbelvoetballen, tenzij je een sporthal in je huis hebt, dan wel.